Oranje invloeden

Door Gish op vrijdag 17 augustus 2012 00:30 - Reacties (23)
Categorie: Random rants, Views: 4.642

Right, oranje is mooi, het leven is zwaar en een blog is voor lozers, Coltrui, Wiethoofd, Bubbles, WeeJeWel, CodeCaster en YellowOnline. Pas ik prima tussen dus.

Afijn, ik had vanavond een reservering staat bij een pittoresk Italiaans tentje. Hoewel, pittoresk; de eigenaar is een gezonde Hollandse jongen, de serveersters zijn lang en blond en ze doen ook gewoon een patatje 'met'. Ze serveren dan wel pasta's, pizza's en ander Italiaans grut, maar op de vlag die de gevel siert na, is er vrij weinig overgebleven van Italië. Laat ik er voor het gemak een restaurant met Italiaanse invloeden van maken. Het klinkt nog steeds positief en is nog waarheidsgetrouw ook.

Gezien mijn mede eter het af liet weten, ben ik zo vriendelijk geweest om netjes de reservering te 'cancelen'. En nu we het toch over mijn 'mede eter' hebben, de reden waarom er afgezegd werd is mij een raadsel. Het geval wil namelijk, dat haar grootouders het gepresteerd hebben om - vul hier een getal in van twee cijfers, en minimaal boven de 50 - jaar geleden de boot in te zijn gegaan. Om dat heugelijke feit te vieren, moet er een zogenaamde boog geplaatst worden. Wat bezielt je dan?! Laat mij het je uitleggen.

Allereerst word er weekenden over en weer gemaild, met de vraag 'wat we toch eens met z'n allen voor toffe verassing voor opa en oma moeten maken'. Een stevige mailbom en hevige scheldkanonnades later van geïrriteerde familieleden later over overvolle postvakken in, kom je samen tot de conclusie dat zo'n boog toch wel een leuk idee is. Een overijverige neef gaat de coniferen snoeien en bewaard het knipsel. Een oom heeft nog wel een boogje liggen van een eerder jubileum en een vage nicht ritselt op de valreep nog een stuk of 20 verlepte roze rozen - vermoedelijk bedoelt als rood, maar ze waren extra goedkoop wegens een kleine genetische afwijking. De avond voor het lustrum pakt tante Co nog snel een oud laken en twee oude markeerstiften om nog een leuk spandoekje te maken. Verder dan: "Gefeliciteerd met jullie jubileum!" en "Toeter voor een gratis taartje!" komt ze niet, maar het gaat om het idee. Toch?

Hoe is het mogelijk om iemand meer voor schut te zetten met zo'n lullig boogje. Het zijn je grootouders. Hoe je het ook wend of keert, zijn ze deels verantwoordelijk voor jou geklooi op deze aardkloot, en daar mag je ze wel eens fatsoenlijk voor bedanken. En dat doe je niet met het snoeisel van de coniferen van de buren, rozen die voor rood moeten doorgaan en 95 toeterende auto's door hun straat.

Ik dwaal af, bellen dus.

Dame: Goedemiddag, Restaurant met Italiaanse invloeden.
Gish: Goedemiddag, met Martijn. Ik wil graag mijn reservering van vanavond annuleren. Kan dat?
Dame: Wat jammer om te horen meneer, maar dat kan ik voor u in orde maken.
Gish: Zeg alsjeblieft geen u tegen mij, dan voel ik mij zo oud, en de avond is nog jong. Sterker nog, deze is nog niet eens begonnen.
Dame: Aha, oké, prima.
Stilte.
Stilte.
Stilte.
Was u van plan nog een andere keer terug te komen?
Gish: Je mag wel je zeggen hoor. Maar, misschien wel, dat kan ik je nog niet meteen vertellen.
Stilte.
Stilte.
...
Dame: Oké. Maar ik kan dus nog geen nieuwe datum voor u noteren?
Gish: Nee, nog niet. Maar als ik een nieuwe weet, dan hoor je dat uiteraard van me.
Dame: Jammer meneer. Ik hoop u graag binnenkort alsnog in ons restaurant met Italiaanse invloeden te zien!
Gish: Wie weet. Prettige avond gewenst.
Dame: Dank u meneer, ik wens u hetzelfde!

Ik wil absoluut niet vervelend worden, maar uit dit gesprek zijn drie dingen op te maken: De zeer vriendelijke Hollandse dame kan prima horen, ze heeft gevoel voor drama en heeft vermoedelijk als propper gewerkt op Ibiza.

Wat is er mis met een simpel "Ah, dat is jammer, ik zal je reservering ongedaan maken. Mocht je alsnog een keer langs willen komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom!"?

Volgende: Never celebrate again! 10-'12 Never celebrate again!

Reacties


Door Tweakers user k4kl44s, vrijdag 17 augustus 2012 00:38

Waarschijnlijk nog niet zo ervaren? Had ik ook hoor, toen ik net begonnen was bij een restaurant, moest ik over elke zin nadenken, bij tafels en over de telefoon. Nu denk ik inderdaad van: zo moeilijk is het toch niet? Maar toen dacht ik wel anders... Je wil geen fouten maken, dus dan denk je overal goed over na.

En die boog, tsja...

Door Tweakers user Douweegbertje, vrijdag 17 augustus 2012 05:09

Tja wat er waarschijnlijk mis is, is dat een zeiksnor naar een te goedkoop tentje wilt gaan maar daar verwacht dat het een kwaliteitstent is. Vervolgens zit daar een onervaren serveerster die in haar vakantie nog wat uurtjes probeert te maken terwijl ze hoogstwaarschijnlijk voor 5,- de uur zich de rambam werkt. Dan probeert iemand het ijs te breken met een leuke zin, iets wat al die gasten bij haar proberen als ze klaar is met werken en maar bij zichzelf denkt "ok...". Uit beleefdheid vraagt ze misschien op een verkeerde manier of je de "afspraak" wilt verplaatsen, en dan komt er weer een vaag antwoord.
Nadat ze de reservering uit het boek schrapt babbelt ze wat met haar collega's over wat voor enge vent ze aan de lijn had die zo moeilijk zit te doen in het restaurant waar een pizza 6 euro kost, niet wetende dat het verhaaltje nog niet klaar was want er wordt een blog aan toegewijd.
:Y)

Ach dat familie ding, het is één van de dingen die je nog eens samen doet met je familie. Er zijn maar weinig families die allemaal perfect met elkaar kunnen opschieten, immers kies je ze niet zelf uit als "vrienden". Grote kans dat als het koppelpunt (opa en oma) er niet meer is dat heel het zootje uit elkaar valt. Ik zou er nog even van genieten en er plezier aan hebben, al is het maar dat je met ze alle bij elkaar kunt zijn..

Door Tweakers user Rctworld, vrijdag 17 augustus 2012 06:19

Goh, ik dacht dat ik kritisch was... Het is en blijft een bedrijf, ze willen natuurlijk het liefst dat je alsnog een keer komt maar het klinkt niet alsof ze heel erg gepushed heeft dus wat mij betreft weinig mis mee...

En dat families uit elkaar vallen zonder opa/oma is bij ons wel gebleken ja...

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 17 augustus 2012 07:57

@DE, haha die is echt hummor, de TS afzeiken als zijksnor op een manier die alleen maar..... juist zeiksnorrig kan worden genoemt... met andere worden doe niet zo zuur of reaguur gewoon NIET... :P

verder over dat restaurantje, ach, die meid doet vast haar best,

over die famie tja. been there done that... familie, je zou er bijna terreur neigingen van krijgen op de verjaardag van oma... maar goed dat het oude mens zelf een schat is, zodat oompje nog wat langer te leven heeft....:P

Door Tweakers user MAX3400, vrijdag 17 augustus 2012 08:45

Een reservering hebben bij een "Restaurant met het patatje met", is ongeveer hetzelfde als op vrijdagnacht bij "Doner Express" een tafel proberen te krijgen?

Ach, het gesprek, als het waarheidsgetrouw is, kan ook een beetje neerkomen op die SIRE-reclame "aardige mensen, wat doen we ermee?" aangezien de serveerster graag nog eens had dat je langs kwam. :)

Door Tweakers user BeosBeing, vrijdag 17 augustus 2012 09:03

Niveau gemiddelde hollandse pizzeria dus, net zoals die bij ons in de stad, 'Bella Italia'.
de andere in de buitenwijk probeert niet eens de schijn op te houden, maar die behoort ook gewoon tot een landelijke keten.

Wat betreft familie: Ik ken een song die het heel goed verwoord (al is het hoogstwaarschijnlijk iet je favoriete muziekstijl) Ik heb één regeltje vet gemaakt, die vind ik wel het meestzeggend.
When it's family, you forgive them for they know not what they do
When it's family, you accept them, 'cause you have no choice but to
When it's family, they're a mirror of the worst and best in you
And they always put you to the test
And you always try to do your best
And just pray for God to do the rest, when it's family

Some are preachers, some are gay
Some are addicts, drunks and strays
But not a one is turned away, when it's family
Some are lucky, others ain't
Some are fighters, others faint
Winners, losers, sinners, saints, it's all family

And when it's family you trust them and your heart's an open door
When it's family, you tolerate what you'd kill others for
When it's family, you love and hate and take, then give some more
Somehow you justify mistakes, try to find some better way
To solve the problems day to day, in the family

You take the trouble as it comes and love them more than anyone
Good or bad or indifferent, it's still family
You choose your lovers, you pick your friends
Not the family that you're in, nah
They'll be with you 'til the end, 'cause it's family

And when it's family, you forgive them for they know not what they do
When it's family, they're a mirror of the worst and best in you
When it's family, when it's family
Let me be all that I should be to the family
http://www.youtube.com/watch?v=ir6MNx-3zPk

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 09:14

Voor alles en iedereen die hier extreem serieus mee om gaat: Don't. Pak het zoutpotje uit je keuken en gebruik voor deze blog het grootste gat. Dopje er af schroeven mag ook.

Tuurlijk, het is geen tent waar je ¤25,- neerlegt voor je voorgerecht, maar pizza's voor ¤6,- van hen zou een natte droom zijn. Ware het niet, dat ze niet aan afhaal doen. Na een avondje fatsoenlijk eten met twee personen bij het restaurant in kwestie ben je snel ¤100,- kwijt. En het is nog goed ook. Het stoort mij echter mateloos dat een restaurant met een redelijke reputatie zo iemand de telefoon laat aannemen. Iedereen moet het leren, dat is helemaal waar, alleen als je al niet een een simpel gesprekje kunt voeren zit er toch iets niet helemaal lekker.

Familie, tsja, die heb je niet voor het uitkiezen en vaak zijn inderdaad opa & oma die de boel nog bij elkaar houden. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is: Als ze hun 50e jubileum vieren, doe dan écht iets leuks. Schrap dat boogje, maar neem ze mee naar een plek waar al hun familie bij elkaar is, waar het gezellig is en waar je met z'n allen iets leuks kunt doen.

Btw, Dolly Parton is zo slecht nog niet hoor ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 augustus 2012 09:14]


Door Tweakers user Hennie-M, vrijdag 17 augustus 2012 10:42

Gish schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 09:14:
Familie, tsja, die heb je niet voor het uitkiezen en vaak zijn inderdaad opa & oma die de boel nog bij elkaar houden. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is: Als ze hun 50e jubileum vieren, doe dan écht iets leuks. Schrap dat boogje, maar neem ze mee naar een plek waar al hun familie bij elkaar is, waar het gezellig is en waar je met z'n allen iets leuks kunt doen.
Vergeef me dat ik er waarschijnlijk overheen gelezen heb maar wat heb jij concreet aangedragen dan? En zelfs als het om je schoonouders gaat, wat heb jij je partner laten regelen? Of ben je gewoon aan het zeiken om een 'hippe' blog te maken? :Y)

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 10:45

Hennie-M schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 10:42:
[...]

Vergeef me dat ik er waarschijnlijk overheen gelezen heb maar wat heb jij concreet aangedragen dan? En zelfs als het om je schoonouders gaat, wat heb jij je partner laten regelen? Of ben je gewoon aan het zeiken om een 'hippe' blog te maken? :Y)
Ik heb het nooit over schoonouders gehad. Wat is er mis met een vrouwelijke vriend? :) Daarnaast schrijf ik nergens dat ik zelf heilig ben.

Door Tweakers user sypie, vrijdag 17 augustus 2012 11:22

Kennelijk weet je het zelf beter. Doe er iets mee en fiets naar het Hollandse restaurant met Italiaanse invloeden en praat met de eigenaar. Stel hem voor dat je de dames in kwestie een cursus telefoongesprekken gaat geven zodat het zijn zaak ten goede komt.
Let er in je cursus wel op dat je d's en t's goed uitspreekt of opschrijft, niet net zo als in je blogje want daar zitten enkele fouten in.

Wanneer je klaar bent met je cursus, ¤25 verdient hebt van de eigenaar ga je een nieuwe afspraak maken via de telefoon. Als het goed is wordt een gesprek nu volgens het door jou aangedragen protocol gehouden en zal men niet meer proberen sociaal te zijn naar hun gasten toe.

Wat ben je toch een enorme azijnpisser als je alleen al over een telefoontje kunt zitten zeuren waarin iemand enige vorm van sociaal zijn probeert te uiten. Dit zegt eigenlijk best iets over jou in plaats van die lange blonde dame in dat Hollandse restaurantje met Italiaanse invloeden.

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 11:30

sypie schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 11:22:
Kennelijk weet je het zelf beter. Doe er iets mee en fiets naar het Hollandse restaurant met Italiaanse invloeden en praat met de eigenaar. Stel hem voor dat je de dames in kwestie een cursus telefoongesprekken gaat geven zodat het zijn zaak ten goede komt.
Let er in je cursus wel op dat je d's en t's goed uitspreekt of opschrijft, niet net zo als in je blogje want daar zitten enkele fouten in.

Wanneer je klaar bent met je cursus, ¤25 verdient hebt van de eigenaar ga je een nieuwe afspraak maken via de telefoon. Als het goed is wordt een gesprek nu volgens het door jou aangedragen protocol gehouden en zal men niet meer proberen sociaal te zijn naar hun gasten toe.

Wat ben je toch een enorme azijnpisser als je alleen al over een telefoontje kunt zitten zeuren waarin iemand enige vorm van sociaal zijn probeert te uiten. Dit zegt eigenlijk best iets over jou in plaats van die lange blonde dame in dat Hollandse restaurantje met Italiaanse invloeden.
Nope, ik weedt hedt niedt beter, dat lijkdt maar zo. Nergens verwijs ik naar een Hollandts restaurandt met Italiaanse invloeden, maar ik heb hedt over een restaurandt medt Italiaanse invloeden. Voor een cursus telefonie hoef je je niedt aan de regeltjes van d's en t's te houden, wandt de klank is hetzelfde aan het einde van een woordt.

Oh, laatste keer dat ik piste kwam er geen azijn uit :+ Al vakantie gehad? :D

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 augustus 2012 11:31]


Door Tweakers user sypie, vrijdag 17 augustus 2012 12:03

Ach, vertegen te melden. Mijn reactie was ook een exemplaar uit
Categorie: Random rants

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 12:03

sypie schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 12:03:
Ach, vertegen te melden. Mijn reactie was ook een exemplaar uit
[...]
Dan heb ik niks gezegd...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 augustus 2012 12:04]


Door Tweakers user Ninja1, vrijdag 17 augustus 2012 13:24

"toffe verassing voor opa en oma"

Hup, de fik er in... :)
Biefstukje verassen is wat vriendelijker, maar pizza mag natuurljk ook.

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 13:25

Ninja1 schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 13:24:
"toffe verassing voor opa en oma"

Hup, de fik er in... :)
Biefstukje verassen is wat vriendelijker, maar pizza mag natuurljk ook.
Hahaha. Fik er in, roostertje er boven en BBQ'en? :+

Door Tweakers user GZFan, vrijdag 17 augustus 2012 13:26

Anyway: Leuke blog :)

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 13:28

Gelukkig maar. Het zou toch zonde zijn als ook ik 5 minuten van je leven had verspilt ;)

Door Tweakers user zkiwi, vrijdag 17 augustus 2012 14:09

Wat is er mis met een simpel "Ah, dat is jammer, ik zal je reservering ongedaan maken. Mocht je alsnog een keer langs willen komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom!"?
Het levert minder euro's op?

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 augustus 2012 15:08

zkiwi schreef op vrijdag 17 augustus 2012 @ 14:09:
[...]


Het levert minder euro's op?
Het kost alleen maar geld in eerste instantie :P Die halve minuut dat ze met mij in gesprek was is toch al gauw weer 5 cent... ;)

Door Tweakers user Coltrui, zaterdag 18 augustus 2012 01:37

Blog is voor 'lozers' (sic)? Citation needed?

Door Tweakers user Gish, zaterdag 18 augustus 2012 09:13

Coltrui schreef op zaterdag 18 augustus 2012 @ 01:37:
Blog is voor 'lozers' (sic)? Citation needed?
Nou, doe eens? :9

Door Tweakers user Coltrui, zaterdag 18 augustus 2012 11:39

Ik vraag het net aan jou he, bietekwiet :P

Door Tweakers user Gish, zaterdag 18 augustus 2012 12:20

No wai?! :p

Och, mijn partner in crime vond dat wel een mooie openingszin, en gezien het feit dat ik niks beters kon bedenken... Hoewel, partner. Alleen in crime dan :9

Reageren is niet meer mogelijk